Redesign Krijgsgevangen.nl


Webdesign

Toelichting

“Kun je mijn website moderner, frisser en professioneler maken?”

De website Krijgsgevangen.nl vertelt het verhaal van Nederlandse krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal dat door de krijgsgevangenen zelf eigenlijk nooit verteld is. De website is daarmee uniek in zijn soort: het is de enige website in Nederland.

Het probleem: De website zag er verouderd uit. Het draaide op Joomla en zag er nogal statisch uit. Er was een lang menu aan de linkerkant van de pagina, de website was niet responsive, er was een wens voor een sidebar en de foto’s zorgden voor zeer lange pagina’s. Naar mijn mening heeft WordPress wat meer mogelijkheden, dus zijn we eerst overgestapt naar WordPress en draaide de website korte tijd op een standaard thema.

Screenshot van de verouderde versie van de website (standaard WordPress thema)

Proces

De content van de website is natuurlijk al ‘oud’, dus de website mocht er fris, modern en professioneel uitzien. Om het onderwerp niet zwaarder te maken dan het al is, is er gekozen voor een heldergroene, frisse kleur en blauwe accenten. Elk artikel heeft een eigen header, geheel passend bij de inhoud van het artikel dat door middel van de ‘featured image’ heel makkelijk door de beheerder zelf is aan te passen. Hierdoor voelt de website dynamischer aan.
Het menu bevindt zich niet langer meer aan de linkerkant van de pagina, maar wordt horizontaal weergegeven bovenaan de website en scrollt bovendien met de gebruiker mee, zodat de gebruiker snel tussen pagina’s en informatie kan schakelen. Het menu heeft submenu’s, om zo de hoeveelheid informatie te beperken, zonder de overzichtelijkheid uit het oog te verliezen. Uit ervaring weet ik dat gebruikers snel willen vinden wat ze zoeken, zonder honderden stappen te doorlopen. Het menu biedt nu overzicht en de gebruiker is binnen twee klikken op de gewenste pagina.

Via de sidebar kan extra aandacht gevraagd worden voor specifieke onderwerpen en laat bovendien het gezicht zien achter de website.
Aangezien de website vele foto’s bevat en deze onder elkaar werden weergegeven (wat tot ellenlange pagina’s leidde), is er gekozen voor een image slider. Deze slider is uiteraard responsive, zodat deze ook op telefoon en tablet goed te bezichtigen is.

De redesign is live te bekijken op www.krijgsgevangen.nl.

Afbeelding krijgsgevangen.nl responsive

Is uw website ook aan vernieuwing toe? Of bent u nog niet in het bezit van een eigen website? Neem dan contact met mij op, ik help u graag!